Kronprins Frederik i blæsende møde med afrikansk stammefolk

Den danske kronprins står i spidsen for at promovere dansk erhverv på et besøg i Sydafrika med to danske ministre.
Kronprins Frederik er på erhvervsfremstød i Sydafrika sammen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.
Kronprins Frederik er på erhvervsfremstød i Sydafrika sammen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Mandag ankom den danske delegation med kronprins Frederik i spidsen til Johannesburg i Sydafrika. Sammen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skal den danske kronprins promovere dansk erhverv i Sydafrika, som er det største afrikanske eksportmarked for Danmark.

Kronprinsen holdt mandag tale om samarbejdet mellem Danmark og Sydafrika, og det blev startskuddet på erhvervs- og eksportfremstødet, som fokuserer på bæredygtig energi, vand, miljø, landbrug & fødevarer.

Sydafrika er særligt interesserede i den danske knowhow inden for vandsektoren, og i går underskrev miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og den sydafrikanske vandminister Nomvula Mokonyane en aftale om at styrke samarbejdet om den sydafrikanske vandsektor de næste fem år.

- Sydafrika efterlyser vækst, jobskabelse og effektiv ressourceudnyttelse. Aftalen er et nødvendigt skridt i den retning, og her kan danske virksomheder levere løsninger. Grundfos har allerede leveret teknologi, der kan give store vandbesparelser - den slags løsninger skal vi have mange flere af, siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Tirsdag besøger kronprinsen vindfarmen Tsitsikamma, som er etableret er Vestas. Vindfarmen er bygget på et område, der delvist tilhører Mfengu-stammefolket, og kronprinsen skal vises rundt i området.

Det officielle besøg i Sydafrika varer fra 2.-4. november.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.