Kronprins Frederik grillede med danske soldater i Irak

Den danske kronprins har været på visit hos de danske soldater, der er udstationerede på Al Asad luftbasen i det vestlige Irak.
Kronprins Frederik har været i Irak. her er han dog fotograferet i Danmark.
Kronprins Frederik har været i Irak. her er han dog fotograferet i Danmark. Foto: Jens Dresling/Polfoto

I onsdags fik de danske styrker på Al Asad Air Base, der ligger i det vestlige Irak, fint besøg. Midt om natten ankom kronprins Frederik nemlig sammen med forsvarschef Peter Bartram for at tage del i et travlt program.

Det skriver kongehuset.dk.

- Delegationen begyndte besøget i Camp Havoc, som er den del af Al Asad Air Base, hvor det danske styrkebidrag er hjemmehørende. Kort efter solopgang påbegyndtes et tætpakket program, som indledtes med morgenmad med de danske soldater efterfulgt af en kortere briefing med det formål at opdatere Kronprinsen i forhold til den seneste udvikling i missionsområdet, skriver kongehuset på hjemmesiden.

Under besøget fik kronprins Frederik mulighed for at tale med de udstationerede soldater om deres våben, opgaver og hverdag. Kronprinsen besøgte samtlige danske enheder, herunder sikringsenheden, ligesom han også aflagde besøg i træningsområderne hvor både danske og lettiske instruktører uddanner irakiske enheder i i våbenhåndtering.

Ifølge kongehusets hjemmeside blev kronprinsens besøg afsluttet med et grillarrangement med soldaterne.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.