Kronprins finder sit indianske navn

Kronprins Haakon valgte indianernavnet "Blå sky", da han var på udflugt i naturen for at promovere friluftslivet i Norge.
Den norske kronprins Haakon har en militær baggrund ligesom Danmarks kronprins Frederik og prins Joachim. Haakon er general i hæren og luftvåbnet samt admiral i søværnet.
Den norske kronprins Haakon har en militær baggrund ligesom Danmarks kronprins Frederik og prins Joachim. Haakon er general i hæren og luftvåbnet samt admiral i søværnet. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

Herhjemme har kronprins Frederik vist, at han er et ægte friluftsmenneske med sine besøg hos Sirius-patruljen og sine flotte præstationer i det årligt tilbagevendende langrendsløb, Vasaløbet.

Men han er ikke den eneste kronprins i Norden, der kan begå sig i naturen, for kronprins Haakon af Norge er også en ægte entusiast, når det gælder livet i det fri.

Onsdag tog den norske kronprins Haakon på udflugt med en gruppe norske skoleelever som en del af projektet "Friluftsglæde", der skal motivere børn og voksne til at komme udenfor i den storslåede norske natur.

Deltagerne skulle lære om naturens kredsløb, og hvordan træerne forandrer sig igennem året, og så skulle de vælge et indianernavn. Måske var kronprins Haakon inspireret af det gode vejr, for han valgte navnet "Blå sky".

Kronprins Haakon er protektor for "Friluftslivets år 2015", og ved den officielle åbning af protektoratet i januar fortalte han om sit tætte forhold til naturen.

- Nogle af mine bedste minder har jeg fra naturen. Særligt min mor tog mig med ud på orienteringsløb. Jeg kunne ikke lide det i starten, men det lærte mig at komme ud i naturen, fortalte kronprinsen, der håber, at han kan få mange oplevelser i naturen med kronprinsesse Mette-Marit og deres børn:

- Vi vil gerne være en familie, der tager børnene med på telttur. Det er ikke så ofte, vi får gjort det, men sidste år var vi på telttur to gang. Så børn: Pres jeres forældre og få dem med ud i naturen, det giver minder for livet, opfordrede Haakon.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.