Kronprins: Det er svært at være far

Selvom man er kongelig, kan børneopdragelsen være en stor udfordring. Kronprins Haakon indrømmer, at det kan være hårdt at være far.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er forældre til tre børn. Kronprinsen synes, at det kan være hårdt, men børnene har også lært ham meget.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er forældre til tre børn. Kronprinsen synes, at det kan være hårdt, men børnene har også lært ham meget. Foto: Slamet Riyadi/AP

At have børn er ikke altid en dans på roser, og børneopdragelsen kan give selv de kongelige grå hår. Det indrømmer den norske kronprins Haakon ifølge norsk Se og Hør i et stort interview i Dagbladet Magasinet.

Kronprinsen har da også hænderne fulde. Han er nemlig far til prinsesse Ingrid Alexandra på 11 år, prins Sverre Magnus på ni år, og så er han stedfar til 18-årige Marius.

Den norske kronprins er dog ikke alene om forældrerollen, som han deler med sin hustru Mette-Marit. Men i interviewet erkender han, at det stadig kan være krævende at være far.

- Jeg synes faktisk, det er ret svært at være forælder. Jeg føler ofte, at jeg kommer til kort i opdragelsen. Jeg er ingen ekspert, men jeg tror, det er vigtigt, at børnene får plads til at være sig selv og udvikle det, de er gode til. Børn er forskellige, og derfor skal de ikke behandles på samme måde. Det er i hvert fald mit udgangspunkt, siger kronprins Haakon til Dagbladet Magasinet.

Kronprinsen vil dog på ingen måde undvære sine børn, og han fortæller i interviewet, at han har stor glæde af de tre poder.

- Jeg har lært ret meget af mine børn. De har i hvert fald lært mig at sætte pris på øjeblikket. At nyde hvor vi er lige nu og her, siger han.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.