Kronprins åbner filmfestival

Den norske kronprins Haakon åbner den kommende weekend landets filmfestival. Kronprinsens Fond har støttet festivalens hovednavn.
Filmfestivalen i Norge jubler over kronprins Haakons deltagelse.
Filmfestivalen i Norge jubler over kronprins Haakons deltagelse. Foto: Darko Vojinovic/AP

Der kommer masser af stjernestøv og royal glamour, når filmfestivalen i Norge løber af stablen fra den 15. - 21. august.

Kronprins Haakon åbner søndag den 16. august den officielle del af den 43. udgave af festivalen, som bliver afholdt i den sydøstlige fjordby Haugesund, og det glæder arrangørerne.

- Vi er meget glade for og beærede over, at kronprinsen har sagt ja til at åbne årets festival, og at han også vil være med til premieren på "Bølgen", som er Norges første katastrofefilm, lyder det fra festivaldirektøren, Tonje Hardersen, på filmfestivalens officielle hjemmeside.

Den 42-årige kronprins har ekstra at se frem til, når han sætter sig i biografmørket.
Kronprinsparrets fond har nemlig støttet dokumentarfilmen "Pøbler", der er på plakaten.

- Jeg blev meget glad, da "Pøbler" blev udtaget som hovednavn til filmfestivalen. At filmen også får royal tilstedeværelse til premieren er meget stort, siger dokumentarens instruktør, Kari Anne Moe.

Filmen handler om en række langtidsledige unge, der gennem det såkaldte initiativ "Pøbel-projektet" får en ny chance for at få livet på ret køl igen. For de mange unge er projektet deres sidste mulighed, men det er en udfordring, når de har mistet troen på sig selv, og det øvrige samfund for længst har opgivet dem, lyder beskrivelsen af dokumentaren.

Se traileren for den kronprins-støttede film her: http://www.filmweb.no/trailere/article1232131.ece

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.