Kritisk Niels Hausgaard: Pressen overdriver Svinkløv-brand

Niels Hausgaard langer ud efter mediernes sprogbrug i omtalen af branden på Svinkløv Badehotel.
- Jeg vil ikke have det trukket ned over hovedet, at det er en stor tragedie og en katastrofe, fordi det er det ikke, siger Niels Hausgaard om branden på Svinkløv Badehotel.
- Jeg vil ikke have det trukket ned over hovedet, at det er en stor tragedie og en katastrofe, fordi det er det ikke, siger Niels Hausgaard om branden på Svinkløv Badehotel. Foto: Scanpix/arkiv

Det er en devaluering af det danske sprog, når de landsdækkende medier beskriver branden på Svinkløv Badehotel som "en katastrofe" og "en tragedie".

Det mener den nordjyske sanger og satiriker Niels Hausgaard, skriver TV 2 Nord.

- Det minder mig lidt om, når der er fodboldkamp. Man devaluerer sproget fuldstændigt. Man siger: ”Nu er vi på katastrofekurs.” Og så tænker jeg jo; du godeste! Er det russerne, der er efter os, eller hvad sker der? Men så er det et eller andet fodboldhold. Der skal man hele tiden tænke på, synes jeg, når det gælder landspressen, at man henvender sig til hele befolkningen, og jeg vil da tro, at langt den største del interesserer sig ikke for fodbold, og er ikke på katastrofekurs, siger Niels Hausgaard til TV 2 Nord.

Det var en stor historie i mange medier, da det historiske Svinkløv Badehotel brændte ned natten til den 26. september. Og mange kendte var også efterfølgende ude og begræde branden af "et stykke danmarkshistorie" og en "perle midt i naturen". Det gælder blandt andre journalist og dokumentarist Anders Agger og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Men for Niels Hausgaard blev dækningen i medierne for meget.

- Jeg vil ikke have det trukket ned over hovedet, at det er en stor tragedie og en katastrofe, fordi det er det ikke. Katastrofe det er det, der sker i Syrien, siger Niels Hausgaard til TV 2 Nord.

Sangeren har i øvrigt aldrig været eller spist på det historiske badehotel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.