Kritik: Arbejdsgivere dropper handicappede

Arbejdsgivere dropper handicappede ansøgere, lyder kritikken fra Dansk Handicap Forbund.
- Det betyder noget i folks hoved, om det nu er noget, de kan klare som virksomhed,  siger Susanne Olsen, formand for Dansk Handicap Forbund.
- Det betyder noget i folks hoved, om det nu er noget, de kan klare som virksomhed, siger Susanne Olsen, formand for Dansk Handicap Forbund. Foto: Kim Haugaard/arkiv/Scanpix

Det er handicappet og ikke kvalifikationerne, der ofte gør udslaget, når fysisk handicappede søger stillinger på almindelige vilkår - og får afslag.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Dansk Handicap Forbund oplever, at forbundets medlemmer bliver frasorteret, fordi arbejdsgiverne tror, at det kræver for meget at ansætte en ansøger med funktionsnedsættelse.

- Det betyder noget i folks hoved, om det nu er noget, de kan klare som virksomhed. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis man har de rigtige kvalifikationer, og det er handicappet, der gør, at man ikke får jobbet, siger Susanne Olsen, formand for Dansk Handicap Forbund til Dagbladet Roskilde.

Eva Westergaard fra Roskilde er spastisk lammet og har oplevet at blive fravalgt af samme grund.

- Mange tænker, at vi har ikke mulighed for at tilpasse os den handicappede, og derfor kan vi ikke ansætte vedkommende, men jeg er indstillet på at indpasse mig selv, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.