Kritik af Løkkes dagpenge-udmelding: Valgflæsk!

Vælgerne tror ikke synderligt meget på Venstres Lars Løkke Rasmussen, der forleden åbnede op for, at ledige kan få mere i dagpenge, fordi gabet mellem løn og dagpenge er for stort.
Lars Løkkes udmelding bliver mødt med skepsis - og ivrigt debatteret - på Avisen.dk's facebookside, hvor mange kalder hans ytring for 'Valgflæsk'.
Lars Løkkes udmelding bliver mødt med skepsis - og ivrigt debatteret - på Avisen.dk's facebookside, hvor mange kalder hans ytring for 'Valgflæsk'. Keld Navntoft/Scanpix

Spørger man manden på gaden - eller rettere sagt på Facebook - så lugter det lige lovligt meget af valgflæsk, når Lars Løkke Rasmussen melder ud, at dagpengene måske bør sættes op i starten.

Venstre-boss'ens opsigtsvækkende udtalelse kom forleden i radioprogrammet 'Ring til oppositionen' på DR P1. Her talte Lars Løkke Rasmussen om den såkaldte dækningsgrad. Den er et udtryk for størrelsen af dagpengene set i forhold til ens tidligere løn. Desto større dagpengene er, jo større bliver dækningsgraden.

I P1 sagde Lars Løkke Rasmussen:

- Hvis du bliver arbejdsløs, er dækningsgraden i virkeligheden ikke ret høj. Der kunne man ideelt set godt ønske sig, at dækningsgraden var større, for det vil anspore flere til at forsikre sig.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke: Sæt dagpengene op

Men Lars Løkkes udmelding bliver mødt med skepsis - og ivrigt debatteret - på Avisen.dk's facebookside, hvor mange kalder hans ytring for 'Valgflæsk'.

"Valgflæsk = løgn," skriver Frank E. Paulsen, og Carsten Münzberger er af samme menig:

"Det er valgflæsk uden kartofler og sovs," lyder hans kommentar.

Andre er mere positive - bl.a. Robin A. Jensen.

"Hvis Venstre står ved det og vil kæmpe for at få det indført, så er det godt nok nye toner fra den kant!" skriver han.

Efterlyser 'ægte arbejdsformidling'

Lars Bohn er også positiv, men har dog indvendinger:

"Fint nok. Men langt vigtigere at forlænge dagpengeperioden og forkorte optjeningsretten. Ellers er det jo bare en foræring til en middelklasse som er kortvarigt imellem jobs og nok klarer sig alligevel," skriver han.

Kirsten Langer, mener at politikerne i stedet bør gøre en reel indsats for at få folk i rigtigt arbejde.

"Ikke blot penge ud af lommen til registrering, afkrydsning og værdiløse kurser, aktivering i ligegyldige job som udnyttes af arbejdsgiverne men derimod en indsats for at sætte arbejdsgiver og rette ledige i forbindelse med hinanden, så det bliver ægte arbejdsformidling," er hendes vision.

Avisen.dk har bedt Venstre om at få uddybet formandens udtalelser. Men det har ikke kunnet lade sig gøre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.