Kritik af københavnsk borgmester: Nepotisme af værste skuffe

Beskæftigelses og integrationsborgmesteren i København bliver nu beskyldt for nepotisme.
Fire personer med tilknytning til Anna Mee Allerslev (R) valgkampagne og De Radikale blev efterfølgende ansat i borgmesterens forvaltning.
Fire personer med tilknytning til Anna Mee Allerslev (R) valgkampagne og De Radikale blev efterfølgende ansat i borgmesterens forvaltning. Foto: Scanpix

Fire personer med tilknytning til de Radikale blev i månederne efter kommunalvalget i 2013 ansat i Københavns Kommunes beskæftigelses og integrationsforvaltning, der ledes af Anna Mee Allerslev (R). Tre af de fire har direkte hjulpet den radikale borgmester med at blive genvalgt.

Det afslører Radio24syv ifølge Berlingske. Radiostationen har søgt aktindsigt i ansættelsesforløbet.

272 personer søgte de fire stillinger. To personer, der havde arbejdet tæt sammen med Anna Mee Allerslev i hendes valgkampagne, blev i januar 2014 ansat som henholdsvis pressekonsulent og studentermedhjælper.

Et par måneder senere blev endnu et medlem af valgkampagnen, der også er tidligere medlem af De Radikales hovedbestyrelse, ansat som direktionssekretær. I august blev en landsnæstformand i De Radikale ansat i forvaltningen.

Kritik fra begge fløje

Det møder nu kritik fra begge fløje i kommunen.

- Man kan kun sige, at det er nepotisme af værste skuffe, siger medlem af Socialudvalget Finn Rudaizky (DF) fra Dansk Folkeparti til Radio24syv. Han sammenligner det med en sag fra 2010, hvor Frank Jensens partifæller blev ansat i sekretariatet.

Også Ulrik Kohl (Ø) fra Enhedslisten kritiserer forløbet.

De fire stillinger blev slået op, og der var flere ansøgere til samtale, og det er derfor svært at dokumentere, om de fires tilknytning til borgmesteren har haft en betydning for, at det i sidste ende var dem, der fik jobbene. Det vurderer lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing, der dog studser over forløbet.

Anna Mee Allerslev selv understreger, at hun ikke har haft indflydelse på de fire ansættelse og først har fået at vide, hvem der blev ansat, efter beslutningen var truffet.

- Jeg kan godt forstå, at man spørger ind til de specifikke fire ansættelser, men vi har i samme periode haft 21 ansættelser i alt, og i alle tilfælde er ansættelsesprocessen forløbet fuldstændig efter bogen, siger hun til Radio24syv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.