Kristian Jensen: Angreb i Nice har alle kendetegn af terror

Den franske nationaldag er vendt fra glædens til sorgens dag efter angreb, der koster mindst 80 personer livet
Foto: Scanpix

Terror eller lignende angreb er blevet en verdensomspændende måde at angribe det frie samfund på, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Han taler om angrebet i den franske by Nice, hvor mindst 80 personer er døde, efter at en lastbil torsdag kørte ind i en folkemængde.

Det skete på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen. Den fejres som forløber for den franske revolution, som mundede ud i de franske kerneværdier som frihed, lighed og broderskab.

Nu er dagen vendt fra en glædens til en sorgens dag for franskmænd.

- Jeg synes, det er et forfærdeligt angreb, der er foregået i Nice, det har alle kendetegn af et terrorangreb.

- Vi ved endnu ikke, hvad det er. Men det er endnu et eksempel på, at der er nogen mennesker i verden, som er fuldstændig ligeglad med andres liv og kun har det formål at skabe død og ødelæggelse. Vi har brug for at stå sammen, siger Kristian Jensen.

Han deltager fredag og lørdag i et Asem-topmøde i Mongoliet, hvor han mødes med sine udenrigskolleger og andre ledere fra både Europa og Asien samt repræsentanter for EU og Asean.

Bordet rundt skiftes toplederne til at udtrykke deres kondolence og medfølelse med det franske folk.

- Vi sidder tæt på hinanden, så jeg har over for den franske udenrigsminister tilkendegivet min kondolence både med ham, men især med ofrene, det franske folk og de forfærdelige angreb, de oplever i øjeblikket, siger Kristian Jensen.

Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet, efter at han på en strækning på næsten to kilometer havde pløjet en stor, hvid lastbil igennem menneskemængden på den berømte Promenade des Anglais ud til Middelhavet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.