Krise i kongehuset: Prins Henrik stadig syg

Dronning Margrethes fødselsdag nærmer sig med hastige skridt, men hendes mand ligger under dynerne med influenza.
Mon Henrik kommer på dupperne, så han kan være med til at fejre sin elskede hustru? Han er syg i dag. Festlighederne begynder i morgen ...
Mon Henrik kommer på dupperne, så han kan være med til at fejre sin elskede hustru? Han er syg i dag. Festlighederne begynder i morgen ... SCANPIX arkiv

Blot to dage før hans hustrus stort anlagte 75 års fødselsdagsfest er prins Henrik sendt til tælling af en influenza.

I går måtte prins Henrik droppe at deltage i dronningens pressemøde, der blev holdt i anledning af hendes 75-års fødselsdag. Og i dag har han så aflyst sin planlagte deltagelse i generalforsamlingen i netværksorganisationen Danish-Chinese Business Forum, skriver BT.

BT forsøger i øjeblikket at få en kommentar fra kongehuset for at høre, hvor slemt det står til med den 80-årige prinsgemal.

Festen begynder i morgen

Sygdommen kunne nærmest ikke være kommet på et mere kritisk tidspunkt. De kommende dage står nemlig i 75 års-dagens tegn.

I morgen fejres dronningen af det officielle Danmark ved en fornem gallamiddag på Christiansborg. Torsdag står der fødselsdag og folkefest på programmet hele dagen - med start klokken ni, hvor Margrethe bliver vækket på Fredensborg Slot.

Så følger ellers balkon-vinkeri på Amalienborg klokken 12, hvorefter Margrethe og Henrikefterplanen skal køre igennem København i karet fra Amalienborg til Københavns Rådhus. Her venter en frokost, gaver og festivitas.

Om aftenen er der fest for familie og venner på Fredensborg Slot - forhåbentlig med deltagelse af dronningens store kærlighed og livsledsager, Henri.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.