Krig om diamanter: Alexandra slår dronningen og Marie

Dronning Margrethe forærede Alexandra et værdifuldt diadem i bryllupsgave. Efter skilsmissen fra prins Joachim ejer Alexandra smykket, som dronning Margrethe fik af sin far.
Her ses Alexandra sammen med kronprins Frederik ved en gallamiddag på Fredensborg Slot i 1998. På hovedet sidder det famøse diadem, som kunne indbringe Alexandra millioner af kroner - hvis hun altså solgte det.
Her ses Alexandra sammen med kronprins Frederik ved en gallamiddag på Fredensborg Slot i 1998. På hovedet sidder det famøse diadem, som kunne indbringe Alexandra millioner af kroner - hvis hun altså solgte det. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Grevinde Alexandra står som vinder i en krig mellem hende, dronning Margrethe og eksmandens nye hustru, prinsesse Marie.

Krig drejer sig om et diadem, som ekspert vurderer til at være flere millioner kroner værd.

Det skriver Se og Hør.

Ifølge ugebladet fik Alexandra det kostbare hovedsmykke i bryllupsgave, da hun og prins Joachim blev gift i november 1995.

Det består af en masse diamanter, som hænger på spinkle guldbuer. Det blev fremstillet til dronning Alexandrine i Paris i 1912.

Taberen af krigen er givet dronning Margrethe. Hun fik nemlig diademet af sin far.

For at hindre en gentagelse fik prinsesse Marie ikke et lignende smykke, da hun giftede sig med prins Joachim. Ifølge Se og Hør kan hun således kun pynte sig med lånte diamanter.

Værdi: Flere millioner

Diamanteksperten Katerina Pitzner har for ugebladet studeret billeder af diademet, og hun vurderer det til at være flere millioner kroner værd.

Kongehuset taber

– Forgyldelsen af Alexandra virker akavet, men det er svært at kritisere Alexandra. Skylden for det akavede falder i dette tilfælde tilbage på giveren – nemlig kongehuset, siger kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen til ugebladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.