Kreml efter Obama-møde: Der var ingen gennembrud

Mødet mellem Putin og Obama var konstruktivt og ikke rigtig mere, siger Kreml. Mødet varede kun i 20 minutter.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har haft møder med både USA's præsident, Barack Obama, og som her på billedet med David Cameron, den britiske premierminister. Møderne er foregået i Tyrkiet ved G20-topmødet.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har haft møder med både USA's præsident, Barack Obama, og som her på billedet med David Cameron, den britiske premierminister. Møderne er foregået i Tyrkiet ved G20-topmødet. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Et møde mellem USA's præsident, Barack Obama, og den russiske præsident, Vladimir Putin, i Tyrkiet førte ikke rigtig til noget større gennembrud.

Mødet i Belek i det sydlige Tyrkiet skete i forbindelse med G20-topmødet for verdens 20 førende økonomier, men de to ledere mødtes ikke særlig længe. Blot 20 minutter.

- Det er absolut urealistisk at forvente, at et 20 minutter langt møde kan kaldes "banebrydende" i det bilaterale forhold, siger Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml.

- De bilaterale forhold mellem Moskva og Washington er, hvad de er. Forskellene er, hvad de er, og samtidig er forståelsen, at der ikke er noget alternativ til dialog. Det er også sådan, det er, siger talsmanden for den russiske ledelse.

- Men mødet i sig selv var konstruktivt, tilføjer han.

Putin har i Tyrkiet også haft et møde med David Cameron, den britiske premierminister.

De to ledere er også uenige om nogle af de store globale kriser, men Cameron siger, at uenigheden om fremtiden for Syriens præsident, Bashar al-Assad, ser ud til at blive mindre mellem regeringerne i London og Moskva.

Der er nu håb om, siger Cameron, at der kan komme mere fart på arbejdet med en løsning på de syriske problemer.

- Forskellen mellem os, der mener, at Assad skal væk omgående, og så dem, der som præsident Putin har støttet ham og fortsætter med at støtte ham, har været enormt, siger Cameron.

- Men jeg tror, at forskellen er blevet mindre. Jeg håber, at den kan blive endnu mindre, men det kræver kompromiser fra begge sider, tilføjer den britiske premierminister.

Cameron siger videre, at han har fortalt Putin, at det efter britisk opfattelse har været en fejltagelse at bombe den moderate syriske opposition.

I øvrigt meddeler den britiske og den tyske regering, at der næste år vil blive afholdt en konference for at forsøge at rejse penge til fattige syriske flygtninge.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.