Kræver ubetinget fængsel til Parken-topfolk

Sagen om påstået kursfup i Parken er nået til sidste runde. Anklager kræver ubetinget fængsel til ekschefer.
Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.
Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Fredag er sidste runde i sagen om påstået kursmanipulation i Parken i København begyndt med, at anklagemyndigheden tager ordet.

Flemming Østergaard, tidligere bestyrelsesformand for Parken, og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Senioranklager Jan H. Hansen indleder med at slå fast, at anklagemyndigheden kræver ubetinget fængselsstraf til de to tidligere Parken-topfolk. Han uddyber i sin procedure, at Parken opkøbte egne aktier for at yde kurspleje.

- Anklagemyndighedens klare overbevisning er, at formålet helt eller delvist var at påvirke kursen.

- Vi har ikke nogen påstand om, at Parkens ambition var at få kursen til at stige og stige og stige, men man har haft en interesse i at pleje kursen og sikre, at den ikke faldt, siger Jan H. Hansen.

Anklagemyndigheden kræver samtidig ubetinget fængselsstraf til de to andre tiltalte i sagen, som er beskyttet af navneforbud, og bøder til selskaberne Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Retssagen blev indledt 15. december i Københavns Byret, og forude ligger mange timers gennemgang af handler med Parkens aktier, kursudvikling, mailkorrespondancer og afspilning af telefonsamtaler.

Der ventes dom i sagen inden sommerferien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.