Kræftsyge Magnus er død

Den store Facebookindsamling nåede ikke at hjælpe otte-årige Magnus, der er død i Malaga, hvor han skulle have været behandlet på et privathospital.
Facebooksiden for Magnus - med et foto af den nu afdøde dreng og hans lillesøster.
Facebooksiden for Magnus - med et foto af den nu afdøde dreng og hans lillesøster. Privat

På under to uger samlede familien til den otte-årige kræftramte dreng Magnus op mod en million kroner på Facebook. Danskerne støttede i dén grad op om familien, der ville have drengen behandlet på et privathospital i udlandet, fordi de danskere læger havde opgivet 'Miv', som familien kaldte deres søn.

LÆS OGSÅ: Rørende indsamling for kræftsyg dreng får kæmpe opbakning

Først var det planen, at Magnus skulle behandles i USA, men han blev i stedet fløjet til et privathospital i Malaga i Spanien mandag, hvor transporten skete i et chartret fly på grund af strejken i SAS.

Desværre var familiens indædte kamp for drengens overlevelse forgæves. Han er død, skriver Magnus' far på Facebook-siden Fighting for Magnus, hvor ulykkelige danskere nu skriver rørende og dybtfølte, trøstende ord til familien.

Magnus blev før jul ramt af en sjælden og meget aggressiv hjernetumor af typen Astrocytoma Anaplasticum grad 3.

Familien fik kontakt med Burzynski Clinic i Houston, USA, hvor man mente, at man godt kunne hjælpe drengen. Det var klinikken, der satte familien i forbindelse med den spanske klinik, som den amerikanske samarbejder med. Men Magnus nåede ikke at komme i gang med behandlingen.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter Valentina Crast, der har lov til at udtale sig på familiens vegne, dødsfaldet:

- Han klarede den ikke. Han døde sent i nat. Jeg blev ringet op og fik at vide, at han er død, siger en dybt berørt Valentina Crast, der er ven af familien.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.