Kræftsyg tv-læge: Klager over behandling på sygehus

Charlotte Bøving er ikke tilfreds med den behandling, hun fik på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.
Foto: Strong Productions/DR

Den praktiserende læge Charlotte Bøving, der er kendt fra DR-programmet Lægen flytter ind, kunne i går fortælle, at hun er ramt af tarm-kræft.

Sygdommen blev opdaget, efter hun for seks uger siden blev opereret for akut tarmslyng på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Den erfarne læge er dog ikke tilfreds med den behandling, hun fik på sygehuset, og vil nu starte en patientklagesag. Det skriver bt.dk.

Til bt.dk fortæller hun, at det hele startede med, at hun måtte indlægge sig selv. Oveni operationen, hun fik, kom en masse komplikationer, for eksempel vand i kroppen og stærkt åndedrætsbesvær. Men lægen, der havde ansvaret for hende, var ikke enig med hende i, hvilken behandling hun havde brug for.

- Der var åbenlyst noget galt, fortæller Charlotte Bøving til bt.dk.

Hun er i dag sikker sikker på, det kun er på grund af hendes gode fysiske form, at hun slap fra opholdet i nogenlunde behold.

- Hvis jeg ikke havde været i så god form, som jeg er, havde jeg været død, siger Charlotte Bøving til bt.dk.

Hun har efterfølgende har været i kontakt med den læge, der havde ansvaret for hende.

- Jeg har sagt til den pågældende læge, at der for mig i lægegerningen gælder to hovedregler: Nemlig at udvise ydmyghed og at en patient er syg, indtil det modsatte er bevist, siger hun til bt.dk.

Både lægen og den administrerende direktør har undskyldt. Den administrerende direktør har ikke ønsket at uddybe sagen yderligere over for bt.dk.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.