Kræftramte Ritt rystet over skod-mad på hospitalet

I en klumme i Ekstra Bladet fortæller Ritt Bjerregaard i dag om sine oplevelser på Bispebjerg Hospital.
"Det vidste godt, at den var gal på hospitalet, men det havde ikke været prioriteret," skriver Ritt Bjerregaard om maden.
"Det vidste godt, at den var gal på hospitalet, men det havde ikke været prioriteret," skriver Ritt Bjerregaard om maden. Foto: SCANPIX arkiv

Underlødig kost. Udkogte kartofler med en mærkelig tyk sovs med underlige kødklumper i. Margarine til morgenmaden.

Det var ifølge Købehavns tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard (S) på menuen, da hun på Bispebjerg Hospital skulle komme til hægterne igen efter to store operationer for kræft i endetarmen.

Netop kosten er altafgørende efter en tarmoperation, hvor den ofte meget småtspisende patient har behov for proteinrig og fedende kost for at blive rask igen.

"Sådan var det ikke på Bispebjerg Hospital. Det var rystende at opleve, at hospitalet slet, slet ikke havde greb om maden," lyder det fra den tidligere S-dronning i dag i Ekstra Bladet.

Elendig mad og manglende ledelse

Ritt Bjerregaard har operationerne for cancer i endetarmen sundet sig i sit hjem og har nu gevundet så meget råstyrke, at hun i en klumme i Ekstra Bladet skriver kritisk og kontant om sin kræftoperation og tiden derefter.

Der er stor ros fra hende til kirurgerne og plejepersonalet på Bispebjerg Hospital. Og smæk til ledelsen og den elendige hospitalsmad, der resulterede i, at Ritt fremfor at tage på tabte syv-otte kilo efter operationerne.

"Ledelse var der ikke meget af. Det var virkelig kritisabelt," skriver Ritt Bjerregaard om sine oplevelser på hospitalet i påskeugen, hvor der ifølge Ritt var voldsomt underbemandet på Bispebjerg.

Hospitalet beklager

- Personalet undskyldte meget over for mig, men de kunne ikke gøre for det, forklarer Ritt Bjerregaard i et interview med Ekstra Bladet, hvor hun uddyber pointerne i sin klumme.

Som hun for øvrigt slutter af med at spørge, hvad der i Region Hovedstaden sker for hospitalerne.

"Hvornår finder regionsformand Sophie Hæstorp det flertal, der skal til for at ændre på de uacceptable forhold," spørger hun.

Ekstra Bladet har forsøgt at få svar på netop det spørgsmål hos Sophie Hæstorp samt direktør for Bispebjerg Hospital Janne Elsborg.

Sygehusdirektøren beklager forløbet, som Ritt Bjerregaard var igennem. Direktøren vil nu have undersøgt, hvad der gik galt, så det ikke sker igen. Sophie Hæstorp udsteder ingen løfter i den mail, hun har sendt til Ekstra Bladet, men nøjes med at erklære, at hun er glad for Ritt Bjerregaards opfordring til andre partier om, at der skal gøres endnu mere. "For vi er ikke i mål endnu."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.