Kræftramte Ritt raser over Riget: Kan ikke være det bekendt

Det tager fire dage, at få svar på skanningsbilleder, hvis de tages på Sygehus Lillebælt. Det tog 14 dage før Ritt Bjerregaard fik svar fra Rigshospitalet.
I 2015 stod Ritt Bjerregaard frem og fortalte, at hun havde fået konstateret kræft i endetarmen. Hun fik efterfølgende fjernet to svulster i tarmen, men siden har kræften spredt sig til lungerne.
I 2015 stod Ritt Bjerregaard frem og fortalte, at hun havde fået konstateret kræft i endetarmen. Hun fik efterfølgende fjernet to svulster i tarmen, men siden har kræften spredt sig til lungerne. Foto: Scanpix/arkiv

Kræfteramte Ritt Bjerregaard fik i sidste uge den glædelige besked, at hendes kræft ikke havde bredt sig.

Hun kunne således se frem til en sommer i fred og ro, inden den næste skanning.

Men hun holder sig ikke i ro. I en klumme i Ekstra Bladet går hun i kødet på Rigshospitalets svartider, når kræftpatienter venter på svar på en skanning.

Hun har selv oplevet at vente 14 dage på besked, fortæller hun i klummen. Og det er urimeligt overfor patienterne, mener hun:

- Jeg synes ikke, at Rigshospitalet kan være bekendt, at der går så lang tid. Det er ubehageligt, for man går og tænker på, om kemoen nu har hjulpet. I den periode er man jo i et tomrum, og det synes jeg er unødvendigt. Det handler jo bare om at se på nogle røntgenbilleder, siger Ritt Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Et spørgsmål om tilrettelæggelse

Hun mener, at det kun er et spørgsmål om at tilrettelægge arbejdsgangene, og siger til Ekstra Bladet, at det sikkert skal være sådan en som hende, der kommer i klemme, før der bliver gjort noget ved det.

Fire dage på Sygehus Lillebælt

Sygehus Lillebælt i Trekantsområdet går der fire dage fra skanning til patienten får svar.

- Jeg synes, at jeg - udover ventetiden - har fået en fin behandling på Onkologisk Afdeling på Rigshospitalet, men jeg hæfter mig ved, at Sygehus Lillebælt har fået nogle midler til i højere grad at arbejde sammen med patienterne. Det tyder jo på, at der måske ligger et mere generelt problem, som flere hospitaler måske skulle kigge på, siger Ritt Bjerregaard til avisen.

Systemproblemer på Rigshospitalet

På Rigshospitalet forklarer man Ritt Bjerregaard, at den lange tid for svar på skanningsbilleder er på grund af systemproblemer efter et større nedbrud i maj. Og at de normale svartider er tre til fem dage - forudsat at systemet kører normalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.