Kradser dit håndklæde? Sådan forbliver det blødt

Er du også en af dem, der har håndklæder som igen og igen bliver ru og kradser, når du tørrer dig? Så læs med her og få et par fif til, hvordan du undgår det.
Bliver dine håndklæder ru, så skal du kigge nærmere på, hvordan du vasker dem
Bliver dine håndklæder ru, så skal du kigge nærmere på, hvordan du vasker dem Scanpix

Efter et dejlig lang bad, så fortjener din krop af blive skrubbet godt med et blødt og lækkert håndklæde … men det sker ikke, fordi det er ru, selvom det ikke er særlig gammelt. Virker det bekendt?

Hvis ja, så ved du, at et håndklæde, der føles som sandpapir, i sandhed kan ødelægge en morgen. Men fortvivl ikke, for Good Housekeepings rengøringsekspert Heloise, har kigget nærmere på, hvad du kan gøre.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste grunde til at få et kæledyr

Lad være med at proppe din maskine

Jo mere tøj du propper ind i din maskine, jo tættere vil det ligge og det kan dit håndklæde ikke lide. Det vil nemlig ikke få en fuld og effektiv vask.

- Det kan efterlade sæberester og snavs, hvilket kan få håndklædet til at føles ru, siger rengøringseksperten.

Ryst dem efter vask

Når du har vasket dine håndklæder, så er det vigtigt, at du giver dem en god rystetur bagefter. Gør du det, før du hænger dem op, så vil de beholde noget af deres blødhed længere.

LÆS OGSÅ: Tag en gåtur og undgå sukkerfælderne

Ingen grund til overdrivelse

Dit tøj bliver ikke mere rent af, at du fylder ekstra meget vaskemiddel i din maskine og det hjælper heller ikke dine håndklæder til at blive blødere.

Faktisk kan det gøre det modsatte. For det første kan overskydende sæberester sætte sig i stoffet og gøre det nemmere for bakterier og mug at leve i det, og så kan det altså også give et mere træt håndklæde:

- Det kan efterlade håndklædet stiv og ru, så det kradser, siger Carolyn Forte, der er direktør på Good Housekeepings rengøringslaboratorium.

Dit vand bærer fejlen

Lever du et sted med meget hårdt vand, så kan mineralerne i det være skyld i, at dine håndklæder bliver ru. Er det tilfældet, så kan du prøve at vaske dem på høje temperaturer med en kop ammoniak og intet andet. Det kan bringe noget af det bløde tilbage til stoffet på dine håndklæder.

LÆS OGSÅ: Har du et dødt sexliv? Sådan får du mere lyst

Pas på med skyllemiddel

Bruger du for meget skyllemiddel, så bliver dine håndklæder godt nok bløde, men det vil til gengæld også gøre, at de ikke suger nær så godt, som de burde, forklarer direktør på Good Housekeepings rengøringslaboratorium, Carolyn Forte.

- Spring det over ved hver tredje eller fjerde vask.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.