Kovending: Løkke fanget i kontanthjælps-koks

Efter Venstres landsmøde i 2013 havde Venstre-formanden en anden forklaring på, hvordan et moderne kontanthjælpsloft ser ud.
Lars Løkke Rasmussen (V) kan stadig ikke sige noget konkret om det loft over kontanthjælpen, han gerne vil indføre, men det skal ikke længere ramme andre ydelser end selve kontanthjælpen.
Lars Løkke Rasmussen (V) kan stadig ikke sige noget konkret om det loft over kontanthjælpen, han gerne vil indføre, men det skal ikke længere ramme andre ydelser end selve kontanthjælpen. Keld Navntoft /arkiv/Scanpix

Lars Løkke Rasmussen har skiftet mening om, hvilke ydelser der skal skæres i, hvis Venstre kommer til magten efter et valg.

Det skriver dr.dk.

Venstre ønsker at indføre et moderne kontanthjælpsloft, og ifølge formand Lars Løkke betyder det, at det kun er kontanthjælpen, som skal sættes ned for visse familier. Andre ydelser, som boligsikring, børnecheck og tilskud til daginstitution, vil være fredet.

Men for halvandet år siden var et moderne kontanthjælpsloft noget helt andet i Venstre. Efter Venstres landsmøde i oktober 2013 forklarede Lars Løkke, at man netop skulle se på de mange forskellige ydelser.

- Et nyt, moderne kontanthjælpsloft skal fastsætte et loft over, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Ud over kontanthjælpen kan der eksempelvis være tale om boligsikring, særlig støtte, børnecheck, børnetilskud og en række enkeltydelser, sagde Løkke efter talen til Berlingske.

I lørdags lød der helt andre toner fra V-formanden.

- Vores udgangspunkt er, at vi har en grundlæggende respekt for de systemer, vi har med fripladsgrænser, boligsikring og det ene og andet og tredje, sagde Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Venstre er blevet kritiseret for ikke at ville sige noget konkret om det kontanthjælpsloft, de går ind for.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.