Kort før turné: Aqua mister medlem

Når det næste år bliver muligt at se Aqua spille live igen, bliver det uden Claus Norreen.
Det danske band Aqua består nu af Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted. Claus Norreen vil ikke være med.
Det danske band Aqua består nu af Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted. Claus Norreen vil ikke være med. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

De lagde verden ned med hits som "Barbie Girl" og Roses are Red", og det var for mange fans lidt af et drømmescenarie, da bandet Aqua for nylig bekendtgjorde, at de efter en årrække, hvor medlemmerne har haft travlt med andre projekter, ville gå sammen og spille en række koncerter i 2017.

Men når bandet går på scenen, bliver det uden det ene medlem. Claus Norreen har nemlig valgt at trække sig fra turneen, der bliver bandets første siden 2011.

- Lige siden den spæde start i '96, er drømme, der overgår selv den vildeste fantasi, gået i opfyldelse og det har med årene skabt stærke bånd til tre unikke og fantastiske individer, som jeg anser for familie. Desuden er jeg uendeligt taknemmelig over, at have fået mulighed for, igennem musikken, at se denne forunderlige verden og møde dens befolkning i selskab med Søren, Lene & Rene, siger Claus Norreen i en pressemeddelelse.

- Imidlertid er jeg på det seneste nået frem til en erkendelse af, at min del af rejsen var ved at nå til vejs ende. I takt med at mit musikalske fokus med tiden har fundet en noget anden klang, har jeg indset og accepteret, at min egen lyst til fortsat at turnere med Aqua ikke længere er til stede.

- Jeg føler desuden, at det ville være respektløst overfor både kolleger, publikum samt mig selv, hvis det blot blev gjort halvhjertet fra min side. Derfor har jeg efter længere tids overvejelse, i fuld forståelse med resten af bandet og alle omkring mig, besluttet at stige af bussen nu og sige 1000 tak for turen, siger han videre.

Aqua spiller mere end 10 koncerter i forbindelse med eventet Vi Elsker 90'erne i 2017.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.