Korn kan være skyld i din acne og urenheder
Er det i virkeligheden korn, som er skyld i din urene hud? Det er meget muligt, for det kan sætte gang i en proces, som skaber ubalance i din hud.
Spiser du mange kornprodukter? Det kan være skyld i dine hud-problemer.
Spiser du mange kornprodukter? Det kan være skyld i dine hud-problemer. Scanpix


Korn er en af de helt store syndere, når det kommer til at have problemer med huden. Det kan sætte gang i flere forskellig processer, der kommer til udtryk forskelligt, men alt sammen som urenheder eller irritation i huden, skriver Prevention.

Korn kan blandt andet føre til acne, røde plamager, kløe, olie-områder og betændelse i din hud … ja, faktisk er listen ret lang. Det betyder selvfølgelig ikke, at alle problemer med huden skyldes korn.

LÆS OGSÅ: Disse fem fejl laver du, når du føntørrer hår.

MEN døjer du med besværlig hud, så er det værd at overveje, om det skyldes kornprodukter, forslår ernæringsekspert William Davis i bogen ”Wheat Belly Total Health.”

Hormoner og blodsukker spiller ind

Acne er et stort problem ikke bare blandt teenagere, men også voksne mennesker, der ikke kan slippe af med problem-huden.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Din mand er tiltrukket af din mor

Ifølge William Davis skyldes det problem primært, at noget mad provokerer insulin og hormonerne i kroppen. Når du indtager korn, så påvirker det blodsukkeret og laver en ubalance i dine hormoner og insulin, hvilket kan give dig en voldsom acne.

Det samme gælder for de røde plamager langs næsen og andre steder på huden, som visse mennesker har tendens til at få – det skyldes også kornindtaget, især hvede, ryg og byg, påpeger ernæringseksperten.

LÆS OGSÅ: Første date: Det skal du tage på

Ja faktisk kan flere hudlidelser bliver forbedret, hvis du dropper korn i din mad, og det er netop opskriften på en pænere hud. Du er nødt til at gå udenom korn i din mad, og du vil, ifølge eksperten, opleve en smukkere, mere glansfuld og renere hud. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.