Kontroversielt straffespark sender Mexico i semifinale

Mexico og Panama mødes i den ene Gold Cup-semifinale, efter at de hentede dramatiske sejre i kvartfinalen.
Trinidad and Tobago er færdige ved Gold Cup efter nederlag til Panama.
Trinidad and Tobago er færdige ved Gold Cup efter nederlag til Panama. Foto: Andrew Nelles/AP

Et kontroversielt straffespark blev afgørende, da Mexicos fodboldlandshold natten til mandag dansk tid spillede sig frem til semifinalen ved Gold Cup på bekostning af Costa Rica.

Tæt på udløbet af den forlængede spilletid på Metlife Stadium i New Jersey kastede Oribe Peralta sig frem for at nå en tværaflevering.

Mexicaneren faldt til jorden efter det, der lignede minimal kontakt med en costaricansk spiller, men dommeren tildelte Mexico et straffespark.

Andrés Guardado scorede til slutresultatet 1-0, så Mexico er blandt de fire bedste ved turneringen om det nord- og mellemamerikanske mesterskab.

I semifinalen skal Mexico noget overraskende møde Panama, der sendte Trinidad og Tobago ud efter straffesparkskonkurrence på samme stadion.

Stillingen var 1-1 efter den forlængede spilletid, og der måtte 18 straffespark til, heraf syv brændte, før Panama vandt med samlet 7-6.

Panama-keeperen Jaime Penedo afgjorde kampen, da han flot parerede straffesparket fra Lester Peltier op på overliggeren.

Panama var blot gået videre til kvartfinalerne som nummer tre i sin gruppe, mens Trinidad og Tobago vandt sin gruppe foran Mexico.

Mexico og Panama mødes i den ene semifinale, mens de regerende Gold Cup-vindere, USA, møder Jamaica i den anden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.