Kontroversielt royalt par fejrer bryllupsdag

Prins Charles og hertuginde Camillas officielle kærlighed har været længe undervejs, men de kan nu fejre deres første 10 år sammen.
Her ses prins Charles og fru Camilla besøge Kronborg Slot.
Her ses prins Charles og fru Camilla besøge Kronborg Slot. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Kærligheden blomstrer stadig mellem Storbritanniens prins Charles og hans hustru, hertuginde Camilla.

Det tydeliggør et nyt billede, som det britiske kongehus har lagt ud på den fremtidige konges officielle Instagram-konto i anledning af parrets bryllupsdag 9. april.

- Prinsen af Wales og hertuginden af Cornwall fejrer deres 10-års bryllupsdag i dag. Dette billede af dem er taget i Deres Kongelige Højheders have i Birkhall, Skotland, lyder teksten til fotoet af parret iført varme huer og handsker og et varmt blik i øjnene.

Ifølge avisen Hello Magazine fejrede prinsen og hertuginden den romantiske mærkedag helt privat i netop Birkhall, hvor parret også var på bryllupsrejse og fejrede deres første bryllupsdag sammen.

Parret mødte hinanden i starten af 70'erne, men der gik omkring 35 år, inden de annoncerede deres forlovelse. Inden da var de begge gift og fik hver to børn i deres tidligere ægteskaber, hvor prins Charles fik sønnerne prins William og prins Harry med nu afdøde prinsesse Diana.

Den 66-årige prins og 67-årige hertuginde giftede sig ved en civil ceremoni på Windsor Guildhall 9. april 2005, og det vakte stor forargelsen, at prinsen dels giftede sig civilt, men også at bruden var den kvinde, som han gennem sit første ægteskab med prinsesse Diana blev rygtet utro med.

Selv om hertuginde Camilla er gift med tronfølgeren, bruger hun ikke titlen kronprinsesse, og det skyldes ifølge royale iagttagere, at hun stadig ønsker at blive fuldt respekteret blandt befolkningen og ikke vil provokere yderligere ved at tage prinsesse Dianas plads så at sige.

Parret har dog fået deres velsignelse af prins William, der under sin bryllupstale til hertuginde Kate fortalte, at hertuginde Camilla gjorde hans far meget glad.

Se det romantiske billede af parret her: https://instagram.com/p/1P-kcEIrfG/?taken-by=clarencehouse

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.