Kontroversiel psykiater hyret af 32 kommuner

Adskillige danske kommuner har brugt flere millioner kroner på en psykiater, der er dømt for fejldiagnosticering af syg kvinde.
Psykiateren, der er dømt for at give forkert diagnose, har arbejdet for 32 kommuner.
Psykiateren, der er dømt for at give forkert diagnose, har arbejdet for 32 kommuner. Foto:Scanpix/Arkiv

Psykiateren Piet Casier, der er blevet dømt for at beskylde en kontanthjælpsmodtager for at opfinde sin sygdom, har arbejdet for en tredjedel af de danske kommuner.

Det viser aktindsigter, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af.

Piet Casier, der er speciallæge i psykiatri, blev sammen med Norddjurs Kommune dømt til at betale erstatning på 240.000 kroner i en sag om en kvinde, der blev beskyldt for at lyve sig syg.

Psykiateren gav hende diagnosen ’sygdomsefterligning’. Efterfølgende blev Piet Casier og Norddjurs Kommune pålagt at betale 240.000 i erstatning til kvinden, der på grund af fejldiagnosen blev fastholdt på kontanthjælp i flere år.

3F kræver revurdering i 1.700 sager

Og nu viser det sig, at i alt 32 kommuner har brugt psykiateren til at udfærdige psykiatriske lægeerklæringer til borgerne, skriver Fagbladet 3F.

Selv har Piet Casier oplyst til Sundhedsstyrelsen, at han har udfærdiget 1.700 lægeerklæringer for kommuner og jobcentre i perioden 2008 til 2012.

3F kræver nu, at alle 1.700 lægeerklæringer bliver revurderet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.