Kontanthjælpsmodtagere presses til at leje værelse ud

Flere boligselskaber oplever en stigende interesse for at leje et værelse ud.
Foto: Scanpix

Det kan være svært at få pengene til at slå til for de mange kontanthjælpsmodtagere, der i snart to måneder har været ramt af kontanthjælpsloftet.

Og det er i sådan en grad, at flere nu er nødsaget til at leje et værelse ud i deres lejlighed, lyder det fra flere boligorganisationer. Det skriver DR P4 København.

Reglen om at have en lejer - uden at indtægten bliver trukket i kontanthjælpen, var en redningsplanke, som blev lagt ud for at undgå, at flere kontanthjælpsmodtagere blev smidt ud af deres lejlighed.

Og det er der altså flere, der benytter sig af, lyder det blandt andet fra Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB, der administrer omkring 50.000 boliger i hovedstaden.

- Vi kan se en stigning på omkring 25 procent i forhold til ansøgninger om at lave delfremlejer. Og det, tror vi, skyldes, at der er række af vores beboere, der er hårdt pressede økonomisk som følge af kontanthjælpsloftet, siger han til DR P4 København.

Og billedet er det samme i Lejerbo i Storkøbenhavn, vurderer forretningsfører Rebecca Forsman.

- Vi har en markant stigning i forespørgslerne på det og også folk, der konkret ønsker at leje værelser ud, siger hun til DR P4 København.

Men udlejningen giver ikke mening for alle, mener Jens Elmelund.

- Det er typisk et råd, som, vi kan se, er brugbart for enlige. Vi må se i øjnene, at for børnefamilierne er det hårde tider, siger han til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.