Kontanthjælpsmodtager: Jobcentrene spilder dine skattekroner

Kontanthjælpsmodtager foreslår en reform af beskæftigelsessystemet.
Kommunerne bruger milliarder af dine penge på ligegyldige aktiveringer og projektforløb, mener Jacob Hedegaard Kristensen.
Kommunerne bruger milliarder af dine penge på ligegyldige aktiveringer og projektforløb, mener Jacob Hedegaard Kristensen. Foto: Scanpix arkiv

Jobcentrene repræsenterer et kæmpe bureaukratisk monster, som i højere grad fastholder udsatte i systemet end hjælper dem med at komme videre. Et monster, som vel at mærke koster milliarder af kroner at holde i live. 

Nogenlunde sådan lyder diagnosen i et debatindlæg i Berlingske af Jacob Hedegaard Kristiansen, som har været på kontanthjælp siden 2012.     

Det er dybt problematisk, at pengene bliver brugt til at opretholde et dysfunktionelt system, mener, Jacob Hedegaard Kristensen, som i sit debatindlæg henvender sig direkte til skatteyderne.

"Kommunerne bruger milliarder af dine penge på ligegyldige aktiveringer og projektforløb. Ledige og syge mennesker er blevet den valuta, der holder beskæftigelsen oppe i jobcentrene. Der er ganske enkelt penge i at fastholde kontanthjælpsmodtagere i uendelige aktiveringer. Penge som bliver taget fra dig, kære skatte­yder" skriver han. 

Mangler oplysning

Herefter opremser han en masse eksempler på regler, forløb og begrænsninger som alle kræver tunge ressourcer at administrere, men hvor den ønskede effekt alt for ofte udebliver. Eksempler, som han tvivler på, de fleste skatteydere kender til. 

Jacob Hedegaard Kristensen ærgrer sig over, at både medier og politikere i forbindelse med forhandlingerne om det nye kontanthjælpsloft ikke har gjort mere for at give borgerne indblik i de muligheder og begrænsninger, der er for at hjælpe borgere i systemet.  

"Jeg forstår godt de skatteborgere, der er vrede over, at der går så mange skattekroner til jobcentrene, uden at der kommer nævneværdigt mange kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Det har de jo ret i, men det ville være rart, om vreden blev rettet mod stat, kommune og forvaltning og ikke mod kontanthjælps­modtagerne," skriver han.  

Reformér systemet

Debattøren slutter af med at foreslå en reform af jobcentrene for at skabe et beskæftigelsessystem, som med hans egne ord rent faktisk hjælper mennesker i stedet for at gøre dem hjælpeløse. På den måde ville vi kunne spare en hel del skattekroner, slutter han af.

Læs hele debatindlægget her  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.