Kontanthjælpsloftet: "Debatten skal også handle om, hvad folk selv kan gøre"

Er det en menneskeret at ryge, have vinduespudser og den store tv-pakke - også som kontanthjælpsmodtager?
Anne Sophia Hermansen.
Anne Sophia Hermansen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Bloggeren og debattøren Anne Sophia Hermansen går i et indlæg på sin blog på Berlingske.dk efter struben på Thomas Milsted, forfatter og stress-ekspert m.m..

Thomas Milsted er i et indlæg på netmediet Point of View International fremme med tanker om, at samfundets svageste forfølges af en gruppe skribenter.

Han bruger ord som "kontanthjælpsinkvisitorer” og ”smædekampagne” og mistænker, "at der ligefrem er oprettet afdelinger for latterliggørelse, fornedrelse og hån", når det handler om de svageste grupper i samfundet.

Anne Sophia Hermansen mener, at det er bloggernes og journalisternes pligt at gøre deres arbejde og undersøge effekten af kontanthjælpsloftet og forholde sig kritisk. Og "at medier ikke begår overgreb på en gruppe af svage ved at påpege, at mange kontanthjælpsmodtagere har mere til sig selv efter skat end mange pædagoger, politibetjente, skolelærere, klinikassistenter og sosu-assistenter."

Hun fremhæver et eksempel, hvor en kvinde havde over 6000 kroner til mad og tøj, når alle andre udgifter var betalt. Før kontanthjælpsloftet havde hun 7600 kroner, skriver Anne Sophia Hermansen, "og råd til smøger, den store tv-pakke og endda vinduespudser - det havde hun dog ikke i sinde at skære ned på; i stedet kunne børnene nu se frem til at få mindre julegaver."

Anne Sophia Hermansen mener, at det meget vel kan virke småligt og nidkært at gennemgå andres budgetter.

Hun mener også, det vil virke naivt at lade være: "For debatten om kontanthjælpsloftet bør også handle om, hvad folk SELV kan gøre - både for at komme i arbejde og for indtil da at få de offentlige ydelser til at strække", skriver hun og tilføjer:

"Mig bekendt er det hverken en menneskeret at ryge, eje en bil, have vinduespudser, den store tv-pakke, få nyt tøj eller bo i København. Og flip bare ud over det, Thomas Milsted og omegn, men personligt ansvar er ikke reserveret til mennesker, der er i arbejde. Det er et anliggende for os alle."

Fakta

Anne Sophia Hermansen er blogger og tidligere radio- og tv-vært og pressechef i den finansielle sektor.

Hun er desuden debatredaktør på Berlingske.

Thomas Milsted er forfatter, rådgiver og stress-ekspert. Han er tidligere leder af Center for Stress og Trivsel A/S.

Nu er han Generalsekretær i Stresstænketanken. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.