Kontanthjælps-ballade: Løkke taler udenom

Lars Løkke Rasmussen står fast på, at det er okay at bruge et kontanthjælps-eksempel, som han har fået genfortalt.
Lars Løkke Rasmussen står fast på, at det er okay at bruge et kontanthjælps-eksempel, som han har fået genfortalt.
Lars Løkke Rasmussen står fast på, at det er okay at bruge et kontanthjælps-eksempel, som han har fået genfortalt. Foto: Scanpix

- Jeg har fuld tillid til, at den virksomhedsejer gerne vil bekræfte historien.

Sådan lød det torsdag fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der er kommet i kraftigt stormvejr efter at have brugt en kontanthjælps-case, ingen tilsyneladende kan verificere.

På valgets første dag fortalte han nemlig om servicevirksomheden Panorama i Taastrup, der ifølge virksomhedens ejer Morten Broager havde haft en medarbejder, der valgte at sige op, fordi det ikke kunne betale sig for ham at arbejde set i forhold til, hvad han kunne få på kontanthjælp.

Står fast

3F har efterfølgende været ude og påpege, at de ikke kender til eksemplet, ligesom flere medier har forsøgt at få Morten Broager i tale i forsøget på at finde frem til den tidligere ansatte - dog uden held.

Selv står Lars Løkke Rasmussen tilsyneladende fast på, at eksemplet er okay at bruge - også selvom det er et eksempel, han har fået fortalt af virksomhedens ejer og altså ikke medarbejderen selv. 

- Det er fuldt dokumenteret. Jeg har talt med en virksomhedsejer, som har fortalt om en situation på sin virksomhed, lød det torsdag fra Venstres formand, der også pointerede, at hans troværdighed skal måles på, om han genfortæller det, han hører, rigtigt.

Det skal betale sig at arbejde

Samtidig ville han, da han efter et virksomhedsbesøg på L'Oreal i Greve mødtes med pressen, også langt hellere tale om det, hans eksempel egentlig skulle illustrere.

Nemlig at det ifølge ham og resten af Venstre ikke altid kan betale sig at arbejde. 

- Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er Danmark det land, hvor der er mindst forskel mellem at arbejde og være på offentlig forsørgelse, understregede han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.