Konkurs truer hver femte byggevirksomhed

Tallene er et udtryk for, at mange virksomheder stadig har det svært, og der bliver kæmpet for at slippe af med de røde tal, lyder vurderingen.
- Der er mange positive takter, men det er rigtigt nok, at der stadig er et stykke vej, før det er rigtig godt, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i FSR.
- Der er mange positive takter, men det er rigtigt nok, at der stadig er et stykke vej, før det er rigtig godt, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i FSR. Søren Bidstrup/Scanpix

Der er registreret 15.811 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, og hver femte kæmper både med underskud på bundlinjen og for få penge i banken. Det viser tal fra FSR - Danske Revisorer, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tallet har taget nogle sunde dyk de seneste år, og for første gang efter kriseårene, har de nu stabiliseret sig - men stadig på et højt niveau.

Tallet er uændret fra januar 2014 og en forbedring fra 2011, hvor andelen toppede med 24 procent. Men det er stadig højt.

- Der er mange positive takter, men det er rigtigt nok, at der stadig er et stykke vej, før det er rigtig godt, siger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i FSR.

Den vurdering er Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri enig i, for selvom antallet af konkurstruede virksomheder er stabilt, skønner han stadig færre konkurser i 2015.

- Markedet er ikke i frit fald mere. Vi er på et stabilt men dårligt leje, men det gør det lettere for virksomhederne, som er blevet vant til at navigere i et surt marked, siger Andreas Fernstrøm.

Tallene er et udtryk for, at mange stadig har det svært, og der bliver kæmpet for at slippe af med de røde tal.

- Dem, der kommer ud på den anden side med sorte tal på bundlinjen, er dem, der arbejder aktivt med deres omkostninger og deres virksomheder. Og det er hårdt arbejde, siger Tom Vile Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.