Kongepar inviterer til film med dansk stjerne

Det norske kongehus inviterer alle til forpremieren på krigsdramaet "Kongens nej", der har Jesper Christensen i hovedrollen.

Den folkekære danske stjerneskuespiller Jesper Christensen spiller hovedrollen i en ny, norsk storfilm, som Norges kongehus nu inviterer til en særlig visning af.

"Kongens nej", som krigsdramaet hedder, handler om tre dramatiske døgn i april 1940, da den norske kong Haakon fik et ultimatum af den tyske besættelsesmagt: overgiv dig eller dø.

Kong Haakon blev født som prins Carl og var den næstældste søn af danske kong Frederik den ottende. Han tog det norske kongenavn Haakon, da den norske befolkning stemte, at han skulle være konge af Norge efter opløsningen af unionen mellem Norge og Sverige.

Både kong Harald, som er kong Haakons barnebarn, dronning Sonja, kronprinsparret og kongens søster, prinsesse Astrid, vil overvære filmen sammen med en gruppe særligt inviterede krigsveteraner.

Det skriver det norske kongehus på sin officielle hjemmeside.

Men det er også muligt for alle andre at se krigsdramaet ganske gratis.

Onsdag den 21. september klokken 20.00 vil filmen blive vist under en udendørs visning i Slotsparken på kongeslottets nordlige væg, oplyser det norske kongehus.

Arrangementet er gratis, og kongehuset anbefaler at tage siddeunderlag med og varmt tøj på.

Det norske Oscar-udvalg valgte for nylig "Kongens nej" som Norges kandidat i kategorien bedste udenlandske film til Oscar-uddelingen 2017.

Se traileren med Jesper Christensen her: https://www.youtube.com/watch?v=ByMLGti4wB0

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.