Kongepar efter datters ulykke: Hun kæmper

Lille 10-årige prinsesse Alexia af Holland brækkede højre lårben i en skiulykke, men ser ud til at komme sig helt, siger hendes forældre.
Prinsesse Ariane (til højre), kronprinsesse Catharina-Amalia (i midten) og prinsesse Alexia (til venstre) elsker at stå på ski.
Prinsesse Ariane (til højre), kronprinsesse Catharina-Amalia (i midten) og prinsesse Alexia (til venstre) elsker at stå på ski. Foto: Kerstin Joensson/AP

En hyggelig skiferie fik en brat afslutning for den hollandske kongefamilie sidste måned.

Mens kong Willem-Alexander, dronning Máxima og parrets tre piger, kronprinsesse Catharina-Amalia på 12 år, 10-årige Alexia og otteårige Ariane, boltrede sig på pisterne ved det østrigske skisportssted Lech, snublede den mellemste prinsesse og brækkede sit højre lårben i styrtet.

Efterfølgende blev den kvæstede pige hastet til et hospital i Innsbruck med helikopter og opereret for bruddet, som ser ud til at hele som planlagt.

Lille prinsesse Alexia ser derfor ud til at komme sig fuldstændigt efter den barske ulykke, fortalte hendes forældre, kong Willem-Alexander og dronning Máxima i det hollandske tv-program "Hart van Nederlan" ifølge avisen Hello! Magazine.

- Hun får det bedre dag for dag, men hun er frustreret over ikke at kunne foretage sig nogle fysiske ting eller gå rundt uden sine krykker, fortalte den argentinskfødte dronning åbenhjertigt i udsendelsen og beskrev sin lille pige som "en fighter".

- Hun ved, at hun heldigvis vil få det bedre om et par uger, og at bruddet kun er midlertidigt, supplerede kong Willem-Alexander og fortalte, at de var meget stolte af datteren.

Et par dage efter ulykken fortalte kirurgen, Michiel van Trommel, om prinsesse Alexias omfattende operation.

- Knoglebrud i unge patienter er anderledes end hos voksne, for børn vokser stadig. I værste tilfælde kan et brud forårsage alvorlige virkninger på væksten, selv om det kun sker i fem procent af tilfældene, sagde han til den hollandske avis De Telegraaf ifølge Hello! Magazine og fortalte om prinsesse Alexias prognose.

- Vi regner med, at hun ikke får længerevarende fysiske mén efter ulykken, lød det fra ham.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.