Kongeligt køb: Det koster Danmarks billigste slot

Sophienlyst Slot er sat til salg. En køber får en unik beliggenhed og direkte adgang til Trekantområdet.
Du får spir, guld og romerske søjler, hvis du investerer i Sophienlyst Slot.
Du får spir, guld og romerske søjler, hvis du investerer i Sophienlyst Slot. Foto: Lilienhoff

15 millioner kroner. Det skal du have på bankbogen - eller kunne låne dig frem til - for at få råd til Danmarks billigste slot.

Det skriver Boliga.

Slottet hedder Sophienlyst Slot og det ligger mellem vandet i Gamborg Fjord og Fønsvang Sø ved Føns på det nordvestlige Fyn - et kvarters kørsel fra Middelfart.

Slottet blev sat til salg i denne uge. Det er bygget i 1880, ombygget i 2001 og løbende moderniseret siden 2013, hvor huset blev solgt på tvangsauktion for 4,75 millioner kroner.

17 værelser - to pools

I dag bruges slottet til udlejning - i alt er der 17 værelser med eget badeværelse og to indendørs pool-områder, der er et kapitel helt for sig selv.


Foto: Lilienhoff

Mens det ene poolområde er udformet med broer og en lille ø, er det andet dekoreret med en hel allé af romerske søjler.

Det er dog ikke bare indvendig liebhaveri, der gør ejendommen til et slot. Udvendigt er der nemlig et højt spir, kamtakkede murkroner, og så er facaden dekoreret med bladguld.

Lille bolig, stor udsigt

Til ejerne af slottet er der foruden titlen som slotsejer ikke de helt store riddersale og gobelingemakker at slå sig løs i - medmindre man går i krig med at bryde mure ned og ændre på den nuværende ruminddeling.

Afsnittet, der er sat til side til ejerne selv, udgør nemlig blot 120 ud af de i alt 1.344 kvadratmeter, men til gengæld er der panoramaudsigt mod Fønsvang Sø.


Det er den fynske liebhaver-ejendomsmægler Lilienhoff som har slottet i porteføljen. Foto: Lilienhoff

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.