Kongelige i kø: Hylder paralympiske atleter

Både herhjemme og i andre lande står kongelige frem for at vise deres støtte til de paralympiske atleter i Rio.

I dag skydes de Paralympiske Lege i gang i Rio de Janeiro, og det er en begivenhed, som flere kongelige profiler gerne vil hylde.

Mandag sendte den britiske Prins Harry 11 veteraner afsted til legene med en hilsen om at nyde det i fulde drag, men også de svenske og danske kongehuse viser deres stolthed over nationernes paralympiske atleter.

I Sverige var det kronprinsesse Victoria, der mødtes med atleterne for at ønske dem held og lykke i de paralympiske konkurrencer. Hun holdt også en tale for at understrege, hvor vigtig en indsats truppen af atleter gør for Sverige.

Efterfølgende blev kronprinsessens besøg foreviget med et gruppebillede til kongehusets Instagram-profil.

Også herhjemme gør det danske kongehus meget ud af at fejre de danske atleter. Både den olympiske og paralympiske trup har fået en indbydelse til reception på Christiansborg den 14. oktober.

Her vil hendes majestæt dronning Margrethe, kronprinsparret, prinsesse Marie, prins Joachim og prinsesse Benedikte hylde sportsudøvernes indsats og medaljer, som der forhåbentlig kommer flere af.

Danmark stiller med et hold på 21 atleter ved de Paralympiske Lege i Rio. Paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum er udvalgt til at bære Dannebrog under indmarchen i aften dansk tid.

Se kronprinsesse Victorias billede med de svenske atleter her: https://www.instagram.com/p/BKBW7kShG6h/?taken-by=kungahuset

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.