Kongehuset rystet af jøde-kritik: ”Kan ikke genkende det billede”

Kronprins Frederik er blevet kritiseret for ikke at deltage i mindehøjtidelighed. Nu afviser kongehuset alle beskyldninger.
Bent Lexner kritiserer, at kronprins Frederik udeblev fra en mindehøjtidelighed for Dan Uzan, som den jødiske menighed havde inviteret til.
Bent Lexner kritiserer, at kronprins Frederik udeblev fra en mindehøjtidelighed for Dan Uzan, som den jødiske menighed havde inviteret til. Foto: Nils Meilvang/arkiv/Scanpix

Kongehuset blev taget på sengen, da den jødiske rabbiner Bent Lexner mandag kritiserede kronprins Frederik for ikke at møde op til en mindehøjtidelighed for Dan Uzan, der blev dræbt under skudattentaterne i København.

Det fortæller kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til BT.

- Vi er noget overraskede over Bent Lexners udsagn. Vi kan ikke genkende det billede, han tegner, siger hun.

- Men vi vil naturligvis gerne drøfte det med det jødiske samfund, såfremt der er interesse for det, tilføjer Lene Balleby.

Bent Lexner udtrykte mandag sin store skuffelse over kongehuset i forbindelse med udgivelsen af en ny bog ”Det gælder dit liv”.

Bogen er skrevet sammen med journalisten Anna-Lise Bjerager og handler om de tragiske hændelser foran synagogen i Krystalgade i København i februar, hvor Dan Uzan blev skudt og dræbt af Omar El-Hussein.

Rabbineren fortæller i bogen, at han undrede sig over, at kronprins Frederik udeblev fra en mindehøjtidelighed for Dan Uzan, som den jødiske menighed havde inviteret til.

Kongehuset dukkede heller ikke op med blomster ved synagogen i dagene efter angrebet.

I forhold til den indsats, som tidligere konger og ikke mindst Christian 10. ydede for jøderne under besættelsen, er Bent Lexner dybt skuffet over kongehusets manglende udtryk for solidaritet, udtalte han til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.