Kongehuset: Historie om Mary er løgn

Et engelsk medie har beskrevet kronprinsesse Marys dårlige forhold til sin familie. Nu melder kongehuset ud, at historien er usand.
Kongehuset afviser, at kronprinsesse Mary skulle have et dårligt forhold til sin familie.
Kongehuset afviser, at kronprinsesse Mary skulle have et dårligt forhold til sin familie. Foto: FLINDT MOGENS/Polfoto

Det danske kongehus har igen måttet berigtige en usand historie.

Det sker efter, at det engelske medie Daily Mail i en artikel beskrev kronprinsesse Marys dårlige forhold til sin australske familie.

Ifølge avisen skulle kronprinsessens forhold til familien være nærmest ikkeeksisterende, og hun skulle ikke længere være på talefod med sin ene søster og broren skulle efter sigende ikke have inviteret hende med på en familieferie.

De påstande afviser det danske kongehus fuldstændigt og forklarer, at der er tale om identitetsmisbrug. Det skriver BT.

Påstandene fra Daily Mail stammer fra et Facebook-opslag fra den 5. august 2014. Kronprinsessens bror havde lagt et billede op på det sociale medie, hvor han skriver, at han nyder ferien med sine søstre, og under billedet sker der en kommentarudveksling, der er afsættet for historien.

- Jeg håber, I tre har det godt. Har hun, hvis navn ikke skal nævnes, afvist at rejse med jer, eller gav I hende aldrig tilbuddet? skriver kronprinsesse Marys far, John Dalgleish Donaldson.

- Jeg gad ikke engang at spørge, far. Trish taler ikke med hende for tiden, og vi ville gerne more os, svarer kronprinsessens bror.

Men denne kommentarudveksling er ifølge kongehuset ikke foretaget af hverken broren eller faren, men derimod af falske profiler oprettet i deres navne.

- Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt, siger kongehusets pressechef Lene Balleby til BT.

Det er ikke første gang, at kongehuset må berigtige en usand historie. Sidst skete det, da Her og Nu skrev om prinsesse Maries brystoperation på en klinik i Litauen. Også den historie viste sig ikke at holde vand.

Kongehuset vil dog ikke gå efter den britiske avis lige med det samme. Lene Balleby fortæller til BT, at det er op til kronprinsessens bror, hvad der skal ske i sagen, da han er den forurettede part.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.