Kongehuset fejrer 80 år med sønderjyske somre

I otte årtier har den danske kongefamilie besøgt Gråsten Slot om sommeren. Det fejrer de ved at dele et ganske særligt og gammelt billede.
Den danske kongefamilie gør, som de har gjort i mange år, når det kommer til sommerferieplanerne.
Den danske kongefamilie gør, som de har gjort i mange år, når det kommer til sommerferieplanerne. Foto: Tobias Nicolai/POLFOTO

Fredag den 15. juli indledte den danske kongefamilie deres sommerresidens i Sønderjylland, hvor de traditionen tro poserede for fotograferne. Men det er langt fra første gang, at de nyder sommermånederne på Gråsten Slot.

I intet mindre end 80 år har de nemlig besøgt den jyske bolig, og det fejrer de nu på deres officielle Instagram-profil.

Her har den royale familie delt et gammelt fotografi, som er taget i haven omkring Gråsten Slot. Blandt utallige blomster i fuldt flor står dronning Ingrid sammen med tre af sine børnebørn i strålende solskin.

- Dronning Ingrid satte sit personlige præg på Slotshaven, hvor børnebørnene D.K.H. Kronprins Frederik og Prins Joachim og H.H. Prinsesse Alexandra her er på besøg i sommeren 1976, skriver kongehuset til billedet.

Fotografiet har altså 40 år på bagen, hvilket betyder, at kronprinsen på det tidspunkt var otte år, mens hans lillebror, Prins Joachim, var syv år gammel. Prinsesse Alexandra, som er datter af dronningens søster Benedikte, er det yngste barnebarn på billedet med sine fem år.

Se billedet her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.