Kongehuset efter brosigtelse: Det er vi kede af

Hoffet beklager nu, at kronprinsens køretur over en lukket Storebæltsbro får konsekvenser for en livvagt.
- Vi er bekendt med sigtelsen. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen ud over de udtalelser, som kronprinsen kom med i januar, siger Lene Balleby
- Vi er bekendt med sigtelsen. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen ud over de udtalelser, som kronprinsen kom med i januar, siger Lene Balleby Foto: Claus Lunde/POLFOTO

- Vi er bekendt med, at livvagten er blevet sigtet og det er vi kede af, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Sådan siger pressechef Lene Balleby til Ekstra Bladet efter en af kronprins Frederiks livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi han kørte over en lukket Storebæltsbro tilbage i januar.

Den sigtede livvagts advokat, Torben Koch, oplyser, at hans klient var føreren af bilen, der kørte bag kronprinsens bil, som krydsede Storebæltsbroen.

Kronprinsen beklager

Lene Bally afkræfter, at kronprinsen kørte den første bil.

- Kronprinsen har chauffør.

PET-manden er sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf, der omfatter at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Få dage efter episoden kunne Den Uafhængige Politianklagemyndigheds direktør, Kirsten Dyrman, oplyse til Ritzau, at man var gået ind i sagen.

Kronprins Frederik beklagede i januar, at han kørte over den stormlukkede Storebæltsbro to gange, da han skulle til og fra sportsgalla i Herning, mens hundredvis af bilister måtte vente på, at stormen Egon lagde sig.

Grænsende til livsfarligt

Også PET har efterfølgende beklaget, at kronprins Frederik efterfulgt af livvagter krydsede en lukket Storebæltsbro.

Kronprinsens bil kørte over broen klokken 15:15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt" at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden 10-11. januar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.