Kongehuset afslører: Derfor er Henrik ikke længere prinsgemal

Kongehuset bekræfter, at prins Henriks pension betyder, at han nu har lagt "gemal"-titlen fra sig. Det sker efter eget ønske.
Prins Henrik var med i forreste række, da Mexicos præsident og præsidentfrue var gæster den 13.-14. april.
Prins Henrik var med i forreste række, da Mexicos præsident og præsidentfrue var gæster den 13.-14. april. Foto: Davali Philip/Polfoto

Prins Henrik er gået på pension, og det betyder samtidig en pensionering af titlen prinsgemal, som hovedpersonen ellers selv har foretrukket siden 2005.

Det bekræfter Kongehuset over for TV 2.

- Det er en naturlig konsekvens af at være gået på pension. Prinsen synes, at titlen som prins passer bedre til hans nuværende situation, lyder det fra Lene Balleby, kommunikationschef hos Kongehuset.

- Prinsgemalen valgte selv titlen som prinsgemal i sin tid. Det var, også dengang, prinsens egen beslutning. Prinsgemaltitlen blev indført, fordi han ønskede - med sit officielle virke sammen med dronningen - at have en titel, der afspejlede, hvad der var almindeligt blandt de europæiske kongelige, fortæller Lene Balleby til TV 2.

Der har hersket en del usikkerhed om, hvad tilværelsen som pensionist reelt betyder for prins Henriks engagement. Men nu er det i hvert fald slået fast, at hans titel er blevet ændret.

- H.K.H. prins Henrik har efter eget ønske - i forlængelse af sin pension - ændret sin titel til det mindre formelle prins Henrik. H.K.H. synes, at titlen passer bedre til hans nuværende situation som pensionist, siger Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby til TV 2.

Det ventes, at prins Henrik står som en del af den kongelige familie, der lørdag den 16. april skal være med til at fejre dronning Margrethes fødselsdag fra balkonen på Amalienborg.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.