Kongehuse hædrer veteraner

Royale medlemmer fra både det danske og svenske kongehus deltog i veteranernes markering af International Peacekeepers Day.
Prinsesse Marie overrakte æresmedaljer til de personer, som gennem tiden har ydet en ekstra indsats for veteraner.
Prinsesse Marie overrakte æresmedaljer til de personer, som gennem tiden har ydet en ekstra indsats for veteraner. Foto: Unger Anthon/Polfoto

Da det yngste medlem af det svenske kongehus prins Oscar blev døbt 27. maj, stod det danske kronprinspar klar til at deltage i festlighederne. Under ceremonien stod kronprins Frederik fadder til den unge prins, hvilket også indebar, at kronprinsen skulle læse en religiøs tekst højt i kirken.

Kronprinsparrets betydningsfulde rolle i den svenske dåb understreger det stærke forhold, som eksisterer mellem de to skandinaviske kongehuse.

Dette bånd kunne også ses, da royale medlemmer fra både Sverige og Danmark deltog i veteranernes markering af den traditionsrige International Peacekeepers Day, som løb af stablen 30. maj.

I Danmark deltog prinsesse Marie i markeringen, der foregik på Kastellet, hvorimod uniformsklædte prins Phillip og kong Carl Gustaf repræsenterede Sverige under en formel ceremoni i Stockholm.

På billeder fra det danske kongehus hjemmeside kan man se, hvordan prinsesse Marie i løbet af dagen både inspicerede en paradestyrke, men også overrakte æresmedaljer til de personer, som gennem tiden har ydet en ekstra indsats for veteraner.

Veteranernes markering af International Peacekeepers Day har til formål at hædre både gamle og nye veteraner samt udsendte soldater. Ved den danske markering var omkring 200 veteraner fra beredskabet, politiet og forsvaret mødt op.

Se billeder fra det danske kongehus her.

Se billeder fra det svenske kongehus her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.