Kongehus udstiller prinsessernes brudekjoler

Både dronning Silvias, kronprinsesse Victorias og prinsesserne Madeleine, Lilian og Sofias brudekjoler kan ses under ny udstilling.

Ordet prinsessekjole får en helt ny betydning, når det svenske kongehus fra 18. oktober blænder op for en ny udstilling på selveste kongeslottet.

I år er det nemlig 40 år siden, at den dengang borgerlige tysk-brasilianer Silvia Sommerlath giftede sig med den svenske tronarving.

Og det fejrer det svenske kongehus ved at udstille hendes og de øvrige kongelige kvindelige familiemedlemmers respektive brudekjoler i en ekstravagant udstilling.

Det afslører det svenske kongehus på sin officielle hjemmeside, og udstillingens projektleder, Ulrika Wolff, fortæller nærmere om den ekstravagante udstilling i et opslag på Instagram.

- Min ambition er, at de besøgende skal komme så tæt på brudekjolen som muligt, siger hun blandt andet.

Foruden brudekjolen som dronning Silvia bar, kan man se fire andre kongelige brudekjoler fra royale bryllupper, der er blevet afholdt inden for de seneste 40 år.

Man kan nemlig også se den dengang borgerlige Lilian Craigs brudekjole fra brylluppet i 1976 med prins Bertil, der er farbror til Sveriges nuværende konge, Carl Gustaf.

Og man kan også se brudekjolen, som den dengang borgerlige realitydeltager Sofia Hellqvist havde på sidste sommer under brylluppet med prins Carl Philip.

Også kronprinsesse Victorias brudekjole fra brylluppet med Daniel Westling - i dag prins Daniel - i 2011 kan ses på nærmeste hold, og det samme kan prinsesse Madeleines kjole fra brylluppet med den britisk-amerikanske forretningsmand Christopher O'Neill i 2013.

Brudekjolerne udstilles i Rigssalen på kongeslottet i den svenske hovedstand, Stockholm, og varer frem til 12. marts 2017.

Læs hele Instagram-opslaget fra kongehuset her: https://www.instagram.com/p/BLHIJxUhlKJ/?taken-by=kungahuset&hl=sv

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.