Kongehus bønfalder fotografer: Stop med at forfølge vores børn

Det britiske kongehus forsøger nu i et åbent brev at appellere til de paparazzifotografer, der tager ulovlige billeder af særligt prins George.
Prins William og hertuginde Kate Middleton appellerer i et åbent brev til, at paparazzifotografer ikke tager billeder af deres børn.
Prins William og hertuginde Kate Middleton appellerer i et åbent brev til, at paparazzifotografer ikke tager billeder af deres børn. Foto: Scanpix

Prins William og hertuginde Kate Middleton vil have sat en stopper for de ulovlige billeder, som paparazzifotografer tager af deres børn.

I et åbent brev underskrevet den kommunikationsansvarlige ved Kensington Palace, hvor den royale familie har til huse, beder den royale familie uautoriserede fotografer om stoppe deres desperate jagt på billeder af særligt den 2-årige prins George.

- Paparazzifotografer går til stadig stigende ekstremer for at observere og overvåge alle prins Georges bevægelser og i det skjulte tage billeder af ham til den håndfuld af medier, der stadig er villige til at betale for dem, lyder det blandt andet i brevet.

Her takker det royale par også de mediehuse, der har en politik om ikke at bringe de ulovlige billeder. I stedet tilstræber William og Kate at give fotograferne mulighed for ved forskellige lejligheder at fotografere børnene.

Vil give børnene en tryg barndom

Parret er bekymret for, at de ikke kan tilbyde prins George og prinsesse Charlotte en barndom uden chikane og overvågning.

- De ved, at næsten alle forældre elsker at dele billeder af deres børn, og de nyder også selv at gøre det. Men de ved også, at de fleste forældre ville protestere imod, at der var nogen - særligt fremmede - der tog billeder af deres børn uden tilladelse, lyder det videre i brevet.

Her bliver der også fremhævet en række eksempler, hvor fotografer blandt andet er fulgt efter biler, der forlader det royale hjem eller har brugt langtrækkende linser for at fotografere en legende prins i private parker. Der er også eksempler på, at fotograferne har brugt andre børn til at få prinsen inden for synsvidde.

I brevet understreges det samtidig, at paparazzifotograferne vil blive retsforfulgt, hvis de bliver taget i at tage de ulovlige billeder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.