Kongehus afslører: Prins er helt vild med julen

Storbritanniens toårige prins George har allerede julelys i øjnene over det forestående gaveorgie, og derfor ønsker hans far sig julefred.
Lille prins George har julelys i øjnene, og det får prins William til at ønske sig julefred i år.
Lille prins George har julelys i øjnene, og det får prins William til at ønske sig julefred i år. Foto: Mario Testino/AP

Kalenderlyset skal blot brænde 18 dage endnu, og så vågner briterne op til juleaftensdag den 25. december.

Mange børn kan slet ikke være i sig selv af begejstring, og Storbritanniens toårige prins George har allerede julelys i øjnene over den forestående fejring, fortæller hans far, prins William, til The Big Issue.

- Prins George kommer til at hoppe rundt som en lille kanin juleaften, afslører den 33-årige tronarving til magasinet og løsner lidt af gavebåndet for, hvordan familien fejrer julen.

- Vi er spændte på at se, hvordan prins George tackler alle gaverne, som han sikkert forsøger at flå op inden.

- Vi starter dagen med at gå i kirke, og så tager vi hjem og deler pakker ud. Det er meget anderledes at fejre jul nu, hvor jeg har en familie, siger prinsen åbenhjertigt.

I år bliver der et sæt ekstra hænder til at nå hele vejen rundt om juletræet, for tilbage i maj fik prinsen sammen med hertuginde Kate datteren prinsesse Charlotte.

- Vi ser frem til at fejre julen med to børn. Men i år er en af dem blevet så stor, at han kan sætte pris på det, så det skal nok blive udfordrende, siger prinsen.

For med to små kongelige krudtugler er der særligt to ting, der står højst på prins Williams' ønskeseddel.

- Hvis jeg overhovedet får noget søvn juleaften, er jeg meget heldig. Og så ville det være rart med hvid jul, for sådan en har vi ikke haft i mange år, lyder det fra tronarvingen.

Familien har endnu ikke offentliggjort, hvordan de fejrer julen i år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.