Kongefamilien overraskede: På privat søndagstur blandt danskerne

Gæsterne ved minifestivalen Woodstories i Gribskov fik sig overraskelse, da en båd lagde til. Fra borde gik nemlig dronning Margrethe med det meste af den nære familie.
Mens det halve kongerige diskuterede kongehusets apanage - eller årpenge - tog den royale familie på udflugt og dukkede uanmeldte op til en minifestival i Gribskov.
Mens det halve kongerige diskuterede kongehusets apanage - eller årpenge - tog den royale familie på udflugt og dukkede uanmeldte op til en minifestival i Gribskov.
Foto: Scanpix/arkiv

Det er måske derfor danskerne elsker kongefamilien. Afstanden mellem dem og borgerne i det øvrige kongerige er ikke så lang som i andre kongedømmer.

Det kan man i hvert fald mene, efter dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn - Christian på 11, Isabella på 9 og de fem år gamle tvillinger Josephine og Vincent - pludselig dukkede op til minifestivalen Woodstories på traktørstedet Fændrikshus ved Esrum Sø i Gribskov.

Det royale selskab lagde til ved traktørstedets bådebro, skriver SN.dk. De var sejlet til stedet i Esrum Sø Bådfarts ældste båd - den 100-år gamle Viking. Og mens fire sikkerhedsvagter fulgte dem, logrede de to royale gravhunde Evita og Helike samt Mary og Frederiks border collie Ziggy lystigt med halerne i den høje sol.

Modtaget med musik og sang

Kongefamilien var ankommet for at høre 19 fortællere fra Danmark, Sverige og Færøerne samt de to spillemandsgrupper Nøddeknækkeren og Alsangstrioen, som straks greb instrumenterne og spillede og sang det royale selskab i møde.

Udover at høre fortællinger tog børnene sig også tid til at spille kroket sammen med kronprinsesse Mary. Ligesom de fiskede sammen med deres far, kronprins Frederik, skriver TV 2.

Smuttur fra Fredensborg Slot

At den kongelige familie kunne ankomme via Esrum Sø hænger sammen med, at dronning Margrethe og prins Henrik i øjeblikket opholder sig på Fredensborg Slot, som ligger ud til den østlige bred af Esrum Sø.

Fændrikshus ligger på vestbredden, en sejltur på et par kilometer fra Fredensborg Slot.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.