Kong Carl var lørdagens lyseslukker

Lørdag slukkede den svenske kongehus for lyset i forbindelse med klimakampagnen Earth Hour.
Den svenske konge, Carl Gustav, slukkede den sidste lørdag i marts lyset for at støtte op om klimakampagnen Earth Hour.
Den svenske konge, Carl Gustav, slukkede den sidste lørdag i marts lyset for at støtte op om klimakampagnen Earth Hour. Foto: Matt Rourke/AP

Selvom man er kongelig, skal man også spare på strømmen.

Det beviste den svenske kongefamilie, da de i lørdags slukkede lyset på kongeslottet i en time. Det skete i forbindelse med Verdensnaturfonden WWF's klimakampagne, Earth Hour, der opfordrede hele verden til at slukke lyset i en time lørdag den 28. marts 215.

- At slukke lamperne under Earth Hour er en vigtig symbolhandling for at vise, at klimaforandringerne tager på os alle, siger Carl Gustav, den svenske konge og Dronning Margrethes fætter.

Det var ikke kun kongeslottet i Stockholm, der var mørklagt. Også facadelyset på Drottningholm Slot, Gripsholm Slot og Rosendal Slot blev slukket lørdag aften mellem klokken 20.30 og 21.30. Af sikkerhedsmæssige årsager blev dog hverken park- eller gadebelysningen slukket på de sidstnævnte tre slotte.

Kampagnen Earth Hour er den største klimakampagne i verden, der hvert år sætter fokus på at slukke hele verdens lys i en time. Den svenske kongefamilie har været med til lyseslukker-kampagnen flere år, efter den startede i 2007.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.