Kommuner sender regningen til plejehjemsbeboere

Flere kommuner forsøger at få de almene boligorganisationer, der ejer plejeboligerne, til at betale udgifter til plejeudstyr og hjælpemidler.
Foto: Scanpix

Økonomisk trængte kommuner forsøger i stigende grad at få de almene boligorganisationer, der ejer plejeboligerne, til at betale udgifter til plejeudstyr og hjælpemidler. Når det lykkes, ender regningen i sidste ende hos beboerne, der betaler den igennem deres husleje. Det skriver fagbladet Boligen.

Det drejer sig bl.a. om særligt plejeudstyr, som fx medarbejdervenlige toiletter og bideter, ramper, glideskinner i loftet og demensringe rundt om plejecentre, så plejepersonalet automatisk får besked, hvis demente beboere forlader centret og dermed risikerer livet i trafikken eller vinterkulden.

Afdelingschef Bjarne Zetterström fra BL - Danmarks Almene Boliger bliver jævnligt kontaktet af boligselskaber, der klager over, hvad de opfatter som stigende pres fra kommunale embedsfolk for at påtage sig ekstra udgifter, så de kommunale budgetter kan gå op:

"Vi kan mærke på henvendelserne, at det foregår i et betydeligt omfang," siger Bjarne Zetterström.

"Vi ser, at flere og flere kommuner lader de ældre om selv at betale for særligt plejeudstyr. Grænserne, for hvem der betaler hvad, bliver til stadighed udfordret," fortsætter han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.