Kommuner om flygtningepres: Send flere penge

Hvis danske kommuner skal kunne klare presset fra et stigende antal flygtninge, har de brug for flere penge.
flygtningesituationen er en kæmpe udfordring for kommunerne, siger KL-formand Martin Damm (V)
flygtningesituationen er en kæmpe udfordring for kommunerne, siger KL-formand Martin Damm (V) Foto: Scanpix arkiv

Hvis danske kommuner skal kunne klare presset fra et stigende antal flygtninge, har de brug for flere penge. Sådan lyder udmeldingen fra Kommunernes Landsforening (KL) i følge tv2.

KL er tirsdag formiddag til møde i Finansministeriet. Og det er især udfordringerne med at finde bolig og arbejde til flygtningene, som er på dagsordenen.

- KL har længe påpeget, at flygtningesituationen er en kæmpe udfordring for kommunerne. Kommunerne vil blive økonomisk presset på integrationsopgaven, og vi har nogle meget store udfordringer med at finde boliger til flygtningene. Kommunerne løfter gerne denne ekstraordinære opgave, men pengene og rammerne skal altså være til stede, for at det kan lykkes for kommunerne. Derfor er det helt centralt, at der findes et fælles svar på udfordringerne, siger KL-formand Martin Damm (V) til tv2.

KL-formanden understreger samtidig, at aftrapningen af den såkaldte refusionsordning vil få store økonomiske konsekvenser. Reglerne er i dag sådan, at staten dækker alle kommunens omkostninger til en flygtning det første år. Efter et år falder statens bidrag til 20 procent og det vil Kommunernes Landsforening have lavet om på, skriver tv2.

Ordningen er lavet for at give kommunerne incitament til at få flygtningene i arbejde. Men det er urealistisk at få flygtningene i arbejde så hurtigt, når presset er så stort, siger Martin Damm til tv2.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen og social- og integrationsminister Karen Ellemann repræsenterer regeringen i mødet med KL.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.