Kommuner: It skal give lærerne mere forberedelsestid

Med en ny digital løsning skal lærerne kunne dele deres forberedelse og på den måde frigive nogle ressourcer.
Flere kommuner forsøger sig nu med en digital løsning, der skal frigive nogle ressourcer hos lærerne.
Flere kommuner forsøger sig nu med en digital løsning, der skal frigive nogle ressourcer hos lærerne. Foto: Scanpix

I dag er første skoledag på skolerne i hele landet, og tusindvis af elever møder ind for at lære en masse nyt. Men mange lærere føler sig stadigt pressede på deres forberedelsestid efter skolereformen. Derfor kommer kommunerne dem nu til hjælp med en digital løsning. Det skriver DR Nordjylland.

- I løbet af året skulle det gerne gøre, at man fik frigjort nogle ressourcer, tænker jeg, siger Henriette Qvist, der er skoleleder på 10. klassescenteret i Aars til DR Nordjylland.

Vesthimmerlands kommune er en af de 23 kommuner, der har indført et computerprogram, hvor lærerne kan dele deres forberedelse. Eksempelvis kan to dansklærere på samme klassetrin bytte forberedelse. Så kan den ene lærer lave et forløb om digte, mens den anden laver et forløb om danske forfattere. Forløbene kan de dele i programmet og dermed få mere tid til anden forberedelse.

- Vi skal jo alle sammen undervise i de samme emner. I stedet for, at vi alle sammen sidder og planlægger alle forløbene, så deler vi det lidt ud, siger Kaj Mikkelsen, der er lærer på 10. klassescenteret i Aars til DR Nordjylland.

Selvom folkeskolen i dag bevæger sig ind i sit andet år under den nye skolereform, så føler mange lærere sig stadig pressede. De er bekymrede for, om de har forberedelsestid nok til timerne.

- De er frustrerede over, at de ikke kan udføre deres arbejde, som de gerne vil, siger Søren Eriksen. Han er formand for Himmerlands lærerkreds til DR Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.