Kommunen var advaret: Nannas voldsmænd kendt som problembørn

Ekstra Bladet har fået adgang til et notat fra Københavns Kommune. Det viser, at kommunen kendte til flere af de voldsmænd, som nu sidder varetægtsfængslet i sagen om juleoverfaldet på Nanna Skovmand.
Den meningsløse vold gik værst ud over Nanna Skovmand, der ville beskytte sin kæreste, som først blev overfaldet. Hun blev, har hun fortalt, væltet om på jorden og fik slag med jernkæder.
Den meningsløse vold gik værst ud over Nanna Skovmand, der ville beskytte sin kæreste, som først blev overfaldet. Hun blev, har hun fortalt, væltet om på jorden og fik slag med jernkæder. Privat

Tre af de fem unge fyre, der ifølge politiet står bag det brutale juleoverfald på Nanna Skovmand og hendes kæreste, var i forvejen kendt af systemet. Københavns Kommune havde forgæves prøvet at få dem på ret kurs, skriver Ekstra Bladet i dag.

Avisen har fået fat i et fortroligt notat, som Socialforvaltningen har lavet til overborgmester Frank Jensen (S) om de unge, som juleaften gik til angreb på 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads Schøllhammer, da parret kom gående nær Enghave Plads på Vesterbro i København.

Den meningsløse vold gik værst ud over Nanna Skovmand, der ville beskytte sin kæreste, som først blev overfaldet. Hun blev, har hun fortalt, væltet om på jorden og fik slag med jernkæder.

LÆS OGSÅ: Ung kvinde deler chok-foto: Jeg blev overfaldet juleaften

Ifølge notatet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, var tre af de fem unge, der nu sidder varetægtsfængslet for overfaldet, særdeles kendt af Københavns Kommune. En fjerde havde kommunen drøftet i SSP-sammenhæng i forbindelse med mindre forseelser.

Forældrene skal kunne straffes

Der har været forsøgt en række foranstaltninger for at hjælpe de unge og deres familier. Indsatsen har ifølge notatet været relevant, men der konkluderes alligevel ifølge Ekstra Bladet at: 'der er læring at hente efter et så tragisk forløb'.

Af notatet fremgår det, at to af de unge nærmest var umulige at nå, fordi de ikke ønskede at samarbejde med kommunen, selv om de begge havde massivt brug for støtte.

Overborgmester Frank Jensen siger til avisen, at som han ser det, så er læren af sagen, at kommunen klart skal markere over for forældrene, at de har et ansvar over for deres børn og unge.

Han vil gerne i langt større omfang end i dag bruge det såkaldte forældrepålæg, hvor man kan stoppe de sociale ydelser til forældrene, hvis de ikke lever op til en indgået kontrakt om, hvordan de støtter deres børn.

LÆS HER HVAD NANNA SKOVMAND SIGER TIL SAGEN

De fem fængslede

 

Fem unge sidder varetægtsfængslet i sagen om det brutale overfald på Nanna Skovmand og hendes kæreste.

 

Tre af de fem - en 16-årig, en 17-årig og en 19-årig - blev anholdt på deres bopæl på Vesterbro i København 14. januar.

 

En 18-årig afsonede en anden dom i forvejen og kunne derfor hentes i fængslet.

 

En femte ung mand blev senere anholdt og varetægtsfængslet. Han er ikke omfattet af notatet, som Ekstra Bladet omtaler i dag.

 

To af drengene er af somalisk afstamning, de øvrige af arabisk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.