Kommunen lovede hjælp, men: Blind 84-årig måtte vente et halvt år

Det kommunale bøvl har gjort, at min mor ikke kommer til at gå igen, siger datter.
Blinde 84-årige Vivi blev væk i kommunens bureaukrati. Personen på billedet er ikke Vivi.
Blinde 84-årige Vivi blev væk i kommunens bureaukrati. Personen på billedet er ikke Vivi. Scanpix / modelfoto

Et halvt år er lang tid at vente på hjælp. Ikke mindst, når man er 84 år, blind, og har svært ved at gå efter en faldulykke.

Men så længe måtte Vivi vente, før Næstved Kommune leverede den hjælp, de havde lovet. Det skriver Politiken.

Vivi, der er blind på grund af en medfødt sygdom, var vant til at færdes i sit hjem, da hun kom ud for en faldulykke. Kommunen løvede hende fysioterapeutisk træning, men Vivi blev glemt i systemet på grund af forsvundne mails, misforståelser, krakkede hjemmehjælpsfirmaer og andet bureaukrati.

Først efter Politiken gik ind i sagen skete der noget, men nu frygter datteren, Susanne, at den lange ventetid har kostet den ældre dame førligheden, og et det er for sent at genoptræne.

- Min mor går ikke rundt mere og er blevet dårligere og dårligere for hver måned, mens hun har ventet på hjælp, siger datteren, Susanne Pedersen, til Politiken.

- Det må siges at være et sammentræf af meget uheldige omstændigheder, der gør sagen rodet. Jeg kan kun på det dybeste beklage, og der bliver nu gjort alt, hvad vi kan for at rette op på det, skriver myndighedschef Helle Dreier Hilfling Petersen til Politiken.

Læs om hele sagen og myndighedernes uddybende forklaring på Politiken.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.